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Washington, DC  20463 

 
August 26, 1976 
 
 

AO 1976-32 
 
Honorable Edwin B. Forsythe 
U.S. House of Representatives 
Washington, D. C.  20515 
 
Dear Mr. Forsythe: 
 

This is in response to your letters of March 25 and June 7, 1976, as supplemented 
by a telephone conversation with Mr. Dan Cryor of your office, requesting an advisory   
opinion regarding the application of the Federal Election Campaign Act of 1971, as 
amended ("the Act") to a printout of mailing labels from a computerized mailing list   
containing names and addresses of your constituents. 
 

Your letters state that you have a constituent mailing list which was developed 
over several years beginning with your service in the New Jersey Senate, and that the list  
has expanded since your election to the United States House of Representatives.  The list 
was compiled "through several methods including direct requests from constituents, 
distribution of reply cards to groups and individuals, and promotions in my newsletters."  
The list was physically maintained on addressograph plates belonging to you until   
late January, when the list was converted to a computerized format using funds from your 
House-approved computer allowance. 
 

In a telephone conversation on August 20, 1976, between a member of the 
Commission's staff and Mr. Dan Cryor of your staff, the Commission learned that you 
intend to request the computer firm which maintains the list for your use in connection 
with your office duties to printout mailing labels from the computerized list.  You intend  
to use those labels to mail a fundraising solicitation, and will pay for the cost of printing 
those labels from campaign funds.  Your question therefore appears to be whether the 
payment out of campaign funds for the printing of the labels by the computer firm would 
be proper under the Act, and how the transaction should be reported. 
 

Under the Act, you may pay for the print-out of the labels from campaign funds, 
and you should report that payment as an expenditure on your next report of receipts and 
expenditures. 
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This response constitutes an advisory opinion concerning the application of a 

general rule of law stated in the Act to the specific factual situation set forth in your 
request.  See 2 U.S.C. §437f. 

 
     Sincerely yours, 
 
     (signed) 
 
     Vernon W. Thomson 
     Chairman for the 
        Federal Election Commission 


