
 

 

 
 
FEDERAL ELECTION COMMISSION 
Washington, DC  20463 

 
       April 28, 1980 
 
 
CERTIFIED MAIL 
RETURN RECEIPTED REQUESTED 
 
ADVISORY OPINION 1980-36 
 
Edgar H. Boles 
Calfee, Halter & Griswold 
1800 Central National Bank Building 
Cleveland, Ohio 44114 
 
Dear Mr. Boles: 
 

This responds to your letter of April 4, 1980, requesting an advisory opinion on behalf of 
the Ruth Miller for Congress Committee ("the Committee") concerning preemption by the 
Federal Election Campaign Act of 1971, as amended ("the Act"), of a provision of an Ohio 
statute relating to political communications. 
 

Your letter refers to 3599.09 of the Ohio Revised Code which provides, in part, that a 
political communication in any form of publication which is designed to promote the nomination 
or election or defeat of a candidate must contain the name and residence address of the chairman 
or secretary of the organization issuing the communication, or the person who issues, makes, or 
is responsible for the communication. You ask if the Committee's campaign communications 
publications, that is, those paid for or authorized by the candidate or paid for by the Committee, 
need include the information required by the Ohio Statute or whether the appropriate provisions 
of the Act and Commission regulations preempt the aforementioned Ohio requirement. If 
preempted, you suggest that the statement "Paid for by Ruth Miller for Congress Committee" 
would satisfy all disclosure requirements. 
 

2 U.S.C. 441d and Commission regulations at 11 CFR 110.11 set forth the information 
required to be placed on political advertising and communications which pertain to any Federal 
election. In the instance of a campaign communication which is paid for and authorized by the 
candidate or paid for by the candidate's authorized committee(s), 2 U.S.C. 441d(1) requires that a 
statement be included that the communication has been paid for by such authorized political 
committee. Neither the Act nor Commission regulations, require the addition of the name and 
residence address of the chairman or secretary of the committee. 



In Advisory Opinion 1978-24, copy enclosed, the Commission addressed the relationship 
of 2 U.S.C. 441d to a state statute requiring party designation on all campaign advertising. The 
Commission considered 2 U.S.C. 453 which provides that the Act and regulations prescribed 
thereunder "supersede and preempt any provision of state law with respect to election for Federal 
office" and applicable legislative history to conclude that relevant provisions of the Act, 
specifically 2 U.S.C. 441d and applicable regulations supersede and preempt the state statute 
requirement. In view of this prior decision that the Act preempts State law as to required 
disclosure in conducting political campaigns for Federal office, the Commission concludes that 2 
U.S.C. 441d and 11 CFR 110.11 supersede and preempt the cited Ohio statute requiring the 
name and residence of organization chairman or secretary. Moreover, the Commission agrees 
that the statement "Paid for by Ruth Miller for Congress Committee" would satisfy all disclosure 
requirements under 2 U.S.C. 441d(1). 
 

This response constitutes an advisory opinion concerning application of the Act, or 
regulations prescribed by the Commission, to the specific transaction or activity set forth in your 
request. See 2 U.S.C. 437f. 
 
      Sincerely yours, 
 
      (signed) 
 
      Robert O. Tiernan 
      Chairman for the 
      Federal Election Commission 
 
 
Enclosure (AO 1978-24) 
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